Home

Sheepdog Training Center

Border Collies at Work

Trainingen

Wij verzorgen trainingen met de Border Collie specifiek op het Schapendrijven. Onze instructeurs zijn steeds bereid om je verder wegwijs te maken in deze boeiende hondensport die ontstaan is uit de praktijk. ( zie ook De Border Collie ).


De trainingen gebeuren steeds individueel en  naar gelang de ervaring van hond en geleider, alleen of samen met een ervaren handler of instructeur op het terrein.


Een hond kan om twee redenen opgeleid worden tot schapenhoeder. Hetzij om deze taak werkelijk uit te voeren met een eigen kudde schapen of louter en alleen omwille van de hobby of de sport. De meeste van onze leden beoefenen deze sport louter en alleen als hobby. Enkele van onze leden hebben reeds internationale ervaring.

Onder leiding van ervaren trainers krijg je een zicht op de  training van een Border Collie voor het schapen drijven. Zijn drang en passie om schapen te drijven is een bijzonderheid op zich.

 


Tijdens de demonstratie schapendrijven geeft de herder zijn honden signalen die perfect worden opgevolgd.Je zal er versteld van staan tot wat uw Border Collie in staat is en hoe goed hij getraind kan worden door de handler.


Schapendrijven is een leuke hobby en sport waar vebazing in combinatie met humor de basis vormen.


Als je denkt dat dit iets voor jou en jouw hond is, aarzel dan niet, kom een kijkje nemen op onze terreinen tijdens de trainingen of neem contact op met een van de verantwoordelijken. Je zal steeds de nodige inlichtingen krijgen om eventuele verder stappen te ondernemen.


Ook als je nog geen hond hebt, maar overweegt om er één aan te schaffen zullen onze ervaren leden u met raad en daad bijstaan.


Op regelmatige basis organiseren we ook "Kennismaking met de schapen". Hou hiervoor onze website in het oog, deze data worden regelmatig gepubliceerd.


Tot binnenkort !


Onze trainingen gaan door op de terreinen gelegen Stampmolenstraat 23 te 1761 Borchtlombeek (klik voor een plan)
-


Trainingen op zondag:


van 9u00 tot 13u00


Trainingen op woensdag:


vanaf 17 uur tot 19u00 (niet tijdens winteruur)


Gebruik steeds onze reservatie kalender !

Een beknopte handleiding voor het reserveren van een training ( klik hier).